Hösten 2022

Möjlighet till topsning kommer att erbjudas under hösten när FTDNA har extrapris.

SEPTEMBER

Tisdagen den 13:e, 20:e och 27:e, kl. 13.00-16.00
Plats: Folkuniversitetets lokaler, Storgatan 3, vån 6, endast hiss

Ta för vana att alltid besöka vår hemsida för aktuell information och eventuella ändringar i programmet.

Folkuniversitetets Prova på-dag
Lördagen den 3/9, kl. 10:00-15:30
Föreningen har information om släktforskningskurser samt information om hur du kan använda DNA i din släktforskning.
Vi bjuder på kaffe & bröd
Ingen avgift – Drop in

DNA cirkel, del 1 av 4 - för medlemmar
Torsdagen den 15/9, kl. 13:00 - 15:30
För dig som tänkt tanken men inte tagit steget ännu eller som nyligen gjort ett DNA test.
Under fyra tillfällen går vi igenom det viktigaste för att få ut så mycket som möjligt av din DNA test.
Del 1. DNA i släktforskningen vad är det? Vi lägger upp ett konto och släktträd. Möjlighet till DNA-test finns. Ta med egen dator.
Max: 20 personer
Avgift: 200 kr för samtliga 4 delar
Plats: Folkuniversitetet, Storgatan 3, vån 6, endast hiss

Kvällsföreläsning - Kulturhistoriska föreningen - Kartor och gator i gamla Södertälje
Torsdagen den 29/9, kl. 18:00 - 20:30
Följ med på en spännande resa på gamla kartor och gator i gamla Telge.
Tord Hansén och Nils Linder från Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje berättar om gamla kartor och gatunamn.
Max: 40 personer
Avgift: 40 kr för medlemmar och 80 kr för övriga. Kontant betalning eller Swish

Torsdagen den 29/9
Gunnar Engström ger dig som är intresserad möjlighet att få veta om andra forskar på din släkt.
Gunnar hjälper dig även om du har kört fast samt ger dig allmänna råd och tips. Dina data körs i åtta olika databaser. Åtta av tio får viktiga och värdefulla träffar samt nya intressanta kontakter.
Ta chansen.
Boka tid senast onsdagen den 28 september med Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OKTOBER

Tisdagen den 4:e, 11:e, 18:e och 25:e, kl. 13.00-16.00

Planerat - Studieresa till Mormonerna i Västerhaninge - för medlemmar
Dag och tid under planering
Vi besöker mormonerna i Västerhaninge, där de berättar om hur deras FamilySearch kan
användas i släktforskningen. Redan på 1950-talet började mormonerna fotografera kyrkböcker. Kyrkböckerna har sedan digitaliserats och finns nu tillgängliga bl.a. via FamilySearch.
Max: …. personer
Resa med pendeltåg från Södertälje Centrum
Plats: Mormonernas kyrka i Västerhaninge

Seniordagen i Södertälje
Onsdagen den 19/10, kl 10:00 - 17:00 på Mötesplatsen på Tom Tits
Södertälje Släktforskarförening har för avsikt att delta. SSff informerar om föreningen och om släktforskning. Innehållet för dagen är inte fastställt ännu.
Information kommer att finnas på vår hemsida http://www.sodertaljeslaktforskarforening.se/

DNA cirkel, del 2 av 4 – för medlemmar
Torsdag den 27/10, kl. 13:00 - 15:30
Del 2 av DNA-cirkeln: Du har ett resultat. Vi går igenom resultatet och ser vad det betyder. Olika hjälpmedel och metoder.

Torsdagen den 27/10
Ta chansen.
Boka tid senast onsdagen den 26 oktober med Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

NOVEMBER

Tisdagen den 1:a, 8:e, 15:e, 22:a och 29:e, kl. 13.00-16.00

DNA cirkel, del 3 av 4 – för medlemmar
Torsdag den 10/11, kl. 13:00 - 15:30
Del 3 av DNA-cirkeln: Fiska i flera sjöar. Vi för över till andra databaser för att fånga upp så många träffar som möjligt. Hur vi dokumenterar våra analyser etc.

Torsdagen den 24/11
Ta chansen.
Boka tid senast onsdagen den 23 november med Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Forskardag – tema Soldater och soldattorp – för medlemmar
Lördagen den 26/11, kl. 10.00-15.30
Forskardagen inleds med att Bert Koskinen berättar hur man hittar soldater under åren 1620-1720.
Vi forskar på eget material. Ta med egen dator.
Vi fikar och äter lunch tillsammans, om så önskas men var och en står för sina kostnader.
Deltagarna skapar programmet/diskussionerna under dagen.
Max 30 personer

DECEMBER

Tisdagen den 6:e, kl. 13.00-16.00
Dessutom
har du tillgång till SSffs abonnemang på Arkiv Digital och SVAR

DNA cirkel, del 4 av 4 – för medlemmar
Torsdagen den 1/12, kl. 13:00 - 15:30
Del 4 av DNA-cirkeln: Fader okänd eller andra oklarheter som dykt upp. Släktforska på en oidentifierad träff, flera verktyg, tips om självstudier etc.