Våren 2021

Observera att den programlagda verksamheten återupptas när Folkhälsomyndigheten ger klartecken. Till dess sker verksamheten digitalt.

OooOooOooOooOooOooO

Möjlighet till topsning kommer att erbjudas under våren när FTDNA har extrapris.

Januari

Öppet hus
Kommer att tillhandahållas digitalt. Enligt tidigare utsänt mail till medlemmarna kan digital hjälp fås av ledare som i vanliga fall finns till hands vid Öppet hus.

Om möjlighet finns med tanke på att smitta inte längre finns kvar
Tisdagarna den 19:e, 26:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 21:a och 28:e, kl. 13.00-17.00
Dessutom har du tillgång till SSffs abonnemang på Arkiv Digital och SVAR
Plats: Folkuniversitetets lokaler, Storgatan 3, vån 6, endast hiss

Ta för vana att alltid besöka vår hemsida för aktuell information och eventuella ändringar i programmet.

Släktforskningens dag - inställd
Lördagen den 16:e

Forskar andra på din släkt? - för medlemmar
Gunnar Engström fortsätter i vår med temat "Forskar andra på din släkt”, samt att svara på närliggande frågor, men han kommer på grund av Coronan att göra det digitalt.
Dina data körs i 7 olika databaser. Åtta av tio får användbara träffar. Du får kopior av funnet material.
Tid: Kl. 13.00-17.00, sista torsdagen i varje månad, t.o.m. april, med början den 28 januari.
Boka tid senast onsdagen den 27 januari och få instruktioner hos Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Februari

Om möjlighet finns med tanke på att smitta inte längre finns kvar
Tisdagarna den 19:e, 26:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 21:a och 28:e, kl. 13.00-17.00
Dessutom har du tillgång till SSffs abonnemang på Arkiv Digital och SVAR

Kom igång med ditt DNA-resultat – för medlemmar
Första torsdagen i månaden kan medlemmar få personlig hjälp med sitt resultat från FTDNA eller MyHeritage. På grund av Coronapandemin ersätter vi det personliga mötet med ett digitalt möte via Zoom.

Tid: Kl. 13.00-17.00, sista torsdagen i varje månad, t.o.m. april.
Boka tid senast onsdagen den 24 februari och få instruktioner hos Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Mars

Öppet hus
Om möjlighet finns kommer Öppet hus att vara öppet om så inte är fallet kan hjälp fås digitalt lika januari och februari.

Tisdagarna den 2:a, 9:e, 16:e, 21:a, 30:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 4:e, 11:e, 18:e och 25:e, kl. 13.00-17.00

Föreläsning – Kvinnoöden i Södertälje
Lördagen den 20:e, kl. 13.30
Författaren Tina Westerlund föreläser om några av Södertäljes fantastiska kvinnor – bagerskor, barnhemsbarn och några prinsessor.
Max 40 personer
Ingen avgift för medlemmar och 40 kr för övriga. Kontant betalning
Plats: Allaktivitetshuset Saltskog, Barrtorpsvägen 1A, Södertälje

Efter föreläsningen kl. 15.00 börjar föreningens årsmöte

Årsmöte lördag den 20:e
Kl. 15.00
Medlemsavgiften måste vara inbetald för att få rösträtt.

Tid: Kl. 13.00-17.00, sista torsdagen i varje månad, t.o.m. april.
Boka tid senast onsdagen den 24 mars och få instruktioner hos Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tisdagarna den 6:e, 13:e, 20:e, 27:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 1:a, 8:e, 15:e, 22:a och 29:e, kl. 13.00-17.00
Plats: Folkuniversitetet lokaler, Storgatan 3, vån 6, endast hiss

Öppet hus för medlemmar och allmänheten – Tema Databaser och sökvägar
Tisdagen den 13:e, kl. 13.00-17.00
Parallellt med Öppet hus har vi en temadag där vi hjälper till och svarar på frågor om hur man söker i externa databaser.

Forskardag där vi visar hur man forskar på 1900- och 2000-talet - för medlemmar
Lördagen den 24:e, kl. 10.00-15.30
Max 20 personer
Ta gärna med egen dator.

Tid: Kl. 13.00-17.00, sista torsdagen i varje månad, t.o.m. april.
Boka tid senast onsdagen den 28 april och få instruktioner hos Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tisdagarna den 4:e, 11:e, 18:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 6:e, 13:e och 20:e, kl. 13.00-17.00

Öppet hus för medlemmar och allmänheten – DNA-forskning
Tisdagen den 11:e, kl. 13.00-17.00
Parallellt med Öppet hus har vi en temadag där vi hjälper till och svarar på frågor om DNA-forskning.
Plats: Folkuniversitetets lokaler, Storgatan 3, vån 6, endast hiss

Forskardag där vi visar hur man kan verifiera sin forskning med hjälp av DNA och hittar okänd fader - för medlemmar
Söndagen den 16:e, kl. 10.00-15.30
Ta gärna med egen dator.
Max 20 personer

Kvällsföreläsning – Gamla adresser i Södertälje
Torsdagen den 20:e, kl. 18.00-20.00
Följ med på en spännande resa i Södertälje på kartor och gator från förr.
Tord Hansén och Nils Linder från Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje berättar om gamla kartor och gatunamn.
Max 40 personer
Avgift 40 kr för medlemmar och 80 kr för övriga. Kontant betalning