Hösten 2021

Möjlighet till topsning kommer att erbjudas under hösten när FTDNA har extrapris.

SEPTEMBER

Tisdagarna den 7:e, 14:e, 21:a, 28:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 9:e, 16:e, 23:e och 30:e, kl. 13.00-17.00
Dessutom har du tillgång till SSffs abonnemang på Arkiv Digital och SVAR
Plats: Folkuniversitetets lokaler, Storgatan 3, vån 6, endast hiss

Ta för vana att alltid besöka vår hemsida för aktuell information och eventuella ändringar i programmet.

Plats: Folkuniversitetets lokaler

Digital föreläsning – Pappa, vem är du? Lös din släktgåta med DNA!
Torsdag den 30/9, kl. 18.00 - 20:30
Christina Sagersten berättar om sin bok ”Pappa vem är du? Lös din släktgåta med DNA” och om hur man löser problemet med okänd fader.

Föreläsningen sker via Zoom hemma på din egen dator.
Länk till föreläsningen sänds till de föranmälda.

Forskar andra på din släkt? - för medlemmar
Sista torsdagen i månaden fortsätter Gunnar Engström med temat "Forskar andra på din släkt?”, samt att svara på närliggande frågor.
Dina data körs i 7 olika databaser. Åtta av tio får användbara träffar. Du får kopior av funnet material.
Plats: Folkuniversitetets lokaler
Boka tid senast onsdagen den 29 september och få instruktioner hos Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OKTOBER

Tisdagarna den 5:e, 12:e, 19:e, 26:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 7:e, 14:e, 21:a och 28:e, kl. 13.00-17.00
Dessutom har du tillgång till SSffs abonnemang på Arkiv Digital och SVAR

Forskardag – Släktforskarnyheter 2020-2021 – för medlemmar
Lördag den 9/10 kl. 10.00 - 15:30
Start av släktforskaråret 2021. Vi går igenom vad som har hänt under året. Nyheter och uppfräschning på ArkivDigital, Riksarkivet, DISGEN, MinSläkt, Genney m.m.
Ta gärna med egen dator.
Max antal deltagare beror på ev. restriktioner och tilldelad lokal.

Kom igång med ditt DNA-resultat – för medlemmar
Första torsdagen i månaden kan medlemmar få personlig hjälp med sitt resultat från FTDNA eller MyHeritage. Om Coronapandemin tillåter blir det på Plats: Folkuniversitetets lokaler

Forskardag tema okänd fader och DNA - för medlemmar
Lördag den 23/10, kl. 10.00-15.30
Vi träffas och forskar tillsammans. Traditionell släktforskning och släktforskning med DNA.
vi visar hur man hittar okänd fader och kan verifiera sin forskning med hjälp av DNA.
Ni får hjälp med er DNA-forskning och tips på hur ni identifierar en ”bra” DNA-träff.
Max antal personer

Forskar andra på din släkt? - för medlemmar
Plats: Folkuniversitetets lokaler, kl. 13.00-17.00, t.o.m. november.
Boka tid senast onsdagen den 27 oktober och få instruktioner hos Gunnar på telefon: 070-342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

NOVEMBER

Tisdagarna den 2:a, 9:e, 16:e, 23:e, 30:e och för medlemmarna även
torsdagarna den 4:e, 11:e, 18:e och 25:e, kl. 13.00-17.00
Dessutom
har du tillgång till SSffs abonnemang på Arkiv Digital och SVAR

Kvällsföreläsning - Mannen med järnhanden - och andra profiler i Enhörna
Torsdagen den 11:e, kl. 18.00 till ca 20.30
Författaren Tina Westerlund berättar om profiler på gårdar i Enhörna
Kaffe/te ingår
Max 40 personer
Avgift 40 kr för medlemmar och 80 kr för övriga, betalning via Swish eller kontant

Forskardag tema forskning på 1900- och 2000-talet - för medlemmar
Lördag den 20/11, kl. 10.00-15.30
Max antal personer

Släktforskarhjälp för medlemmar och allmänheten – tema Databaser och sökvägar
Onsdag den 24/11, kl. 13.00-17.00.
Vi har en temadag där vi hjälper till och svarar på frågor om hur man söker i externa
databaser. Som AD, Riksarkivet, Centrala Soldatregistret m.fl.
Plats: Folkuniversitetet lokaler, Storgatan 3, vån 6, endast hiss

Forskar andra på din släkt? - för medlemmar
Plats: Folkuniversitetets lokaler, kl. 13.00-17.00, t.o.m. november.
Boka tid senast onsdagen den 24 november och få instruktioner hos Gunnar på telefon: 070- 342 6944 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

DECEMBER

Tisdagarna den 7:e, 14:e och för medlemmarna även